Evaluering af projekt ’Mental Sundhed’

Foto: Sind Skolerne
Projektet afprøvede folkeoplysningens potentialer i forhold til den samfundsmæssige udfordring, at flere og flere danskere har mentale sundhedsproblemer.
Konkret blev der udbydt undervisningsforløb i psykoedukation, krisehåndtering, selvstigmatisering og strategier for livsmestring.
Kurserne skulle således afprøve, om folkeoplysningen kan skabe gode tilbud til danskere med nedsat mental sundhed ved at overføre Sind Skolernes erfaring med 'recovery-tanken', arbejdet med netværksopbygning og støtte til egen livsmestring til en bredere målgruppe.
Projektets formål var
- At udvikle undervisningskoncepter og materialer
- At uddanne undervisere til at undervise i koncepterne
- At støtte DOF skoler rundt op i landet med etablering af de nye undervisningskoncepter
Videncenter for Folkeoplysning var tilknyttet projektet som evaluator.
Ud over evalueringen af lærerkurserne undersøgte Vifo i fællesskab med projektet og 12 DOF-skoler for psykisk sårbare kursisternes vurdering af aftenskolernes betydning for deres mentale sundhed.
Projektet blev afsluttet i januar 2016.
Mere information
Læs den afsluttende evaluering, der belyser kursisternes perspektiver på udbyttet af at deltage i skolernes undervisning. Evalueringen bygger på en spørgeskemaundersøgelse med deltagelse af mere end 600 kursister fra 12 skoler under Dansk Oplysnings Forbund.
Læs artiklen om den afsluttende evaluering.
Hent Vifos delevaluering, der behandler første fase af projektet, som omhandlede uddannelse af aftenskolernes egne undervisere. Evalueringen giver bl.a. indblik i, hvilke profiler der deltog i kurserne og deres oplevelse af kurserne.
Læs også artiklen om de første delresultater.