Aftenskolernes rolle til debat på Folkemødet
Videncenter for Folkeoplysning lægger op til en spændende eftermiddag med debat, viden og inspiration om aftenskolernes fremtid i det danske samfund på Folkemødet fredag den 16. juni
Aftenskolernes fremtid som folkeoplysende aktører kommer til grundig debat på Folkemødet på Bornholm, når Videncenter for Folkeoplysning (Vifo), fredag den 16. juni kl. 14.00-15.45 inviterer til to spændende debatrunder om aftenskolernes rolle i fremtiden.
Titlen for debatten er ’Godnat til aftenskolerne? Har aftenskolerne en fremtid?
Den lidt uheldssvangre titel hentyder til en situation, hvor aftenskolerne over de seneste år har haft nedgang i såvel antal aktivitetstimer som antal skoler.
Men trods denne tilbagegang er der masser af eksempler på aftenskoler, som formår at tiltrække et kernepublikum eller formår at forny sig såvel i form som indhold og appel til deltagerne.
Hvad gør de andre folkeoplysende aktører?
Vifo er netop i disse måneder i gang med en omfattende landsdækkende undersøgelse blandt aftenskolerne, og debatten vil blive krydret med nye tal og tendenser om aftenskolernes sande tilstand.
Med i debatten vil også være spændende repræsentanter fra andre folkeoplysende aktører som Danmarks Biblioteksforening og Folkeuniversitetet i Aarhus. Også her er der tale om aktører, som oplever demografiske og teknologiske udfordringer, men som samtidig og ofte med held er i en proces med at gentænke sig til nye tider og vilkår.
Mød nogle af de mest visionære ledere fra sektoren og deltag i debatten med politikere og folkeoplysende aktører om aftenskolernes rolle og uudnyttede potentialer.
Debatten udspiller sig i to runder i Pilekroen, Pilegade 8, Allinge, fredag den 16. juni. Moderator for debatterne er direktør Henrik H. Brandt, Vifo. Indleder med facts og tendenser er analytiker Malene Thøgersen, Vifo.
Kl. 14.00-15.00: Status på aftenskolerne og en diskussion om aftenskolernes rolle
Deltagere:
• Leif Mikkelsen, Folketingsmedlem, Kulturudvalget (LA)
• Torben Dreier, skoleleder, FO-Aarhus
• Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd
• Henriette Bjerrum, chefanalytiker hos Videncenter for Folkeoplysning
Kl. 15.00-15.45: Tidens udfordringer for folkeoplysende aktører
Deltagere:
• Michel Steen-Hansen, direktør for Danmarks Biblioteksforening
• Hanne Lundgren Nielsen, festival- og eventchef for Folkeuniversitetet i Aarhus
• Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden
• Per Paludan Hansen, formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd
• Henriette Bjerrum, chefanalytiker hos Videncenter for Folkeoplysning