Tv-programmer debatterer frivillighed og social inklusion
Tre nye tv-udsendelser, som blev optaget under årets folkemøde på Bornholm, diskuterer frivillige organisationer og social inklusion i Europa.
Hvordan kan EU, nationalstaten, regioner og kommuner i samarbejde med civilsamfundets sociale, frivillige organisationer bidrage til social inklusion?
Det er det overordnende spørgsmål, som tre nye tv-udsendelser sætter til debat. På Folkemødet på Bornholm i juni blev EU’s såkaldte 2020-mål om social inklusion og civilsamfundets rolle diskuteret, og det er der kommet tre tv-programmer ud af, som nu er tilgængelige online.
Udsendelserne er sat i værk med støtte fra Europa-Nævnet og diskuterer ud fra hovedspørgsmålet tre forskellige emner:
- ’Socialøkonomiske Virksomheder’: Hvad er en virksomhed, der fungerer og er social inkluderende? Hvad er socialøkonomiske virksomheder og frivillige fællesskaber, og kan de bidrage til vækst i lokalsamfundet?
- ’Samskabelse’: Hvad er samskabelse? Hvordan skaber det offentlige, private virksomheder, civilsamfundet og foreningslivet værdi sammen?
- ’Dobbeltminoritet’: Hvordan kan civilsamfundet bidrage til, at etniske minoriteter med handicap bliver inkluderet i samfundet?
I udsendelserne medvirker bl.a. centerchef for Center for Frivilligt Socialt Arbejde Laura Auken, formand for Frivilligrådet, Vibe Klarup Voetmann, Bertel Haarder og en lang række andre politikere, videnspersoner, praktikere og projektmagere.
Programmerne er produceret af Mediehuset København i samarbejde med Europe Direct Informationscenter for borgere og civilsamfund i Danmark. Udsendelserne vil i løbet af efteråret 2015 også blive sendt på DK4 og Kanal Hovedstaden.